Over ons

EC-Energy is ontstaan met de passie voor energie en een jarenlange ervaring vanuit de bachelor opleiding energietechnologieën.

Nadat we in 2012 ons eigen Off-grid huis hadden gebouwt was het moment aangekomen om heel de wereld te laten zien dat energie overal aanwezig  is en dat we ze beter moeten gaan benutten. 

Dus een visueel beeld waar je energie naartoe gaat is een basis dat iedereen moet zien, want het is net hetzelfde als het bouwen van een huis. Geen plan, geen huis. 

Met deze intentie zijn we aan de slag gegaan en is emporia energy de start van ons verhaal geweest en konden we iedereen laten meegenieten van real-time energie. 

In april 2022 hebben we dan het energiemonitorsysteem van Emporia op de markt gelanceerd, maar al snel was duidelijk dat er nog veel vragen onbeantwoord bleven, maar die zijn verleden tijd en nu is de tijd gekomen om het echte verhaal een happy end te geven.  


Wij zijn een bedrijf dat off-grid projecten van begin tot eind beheert en uitvoert. Met een focus op het opbouwen van relaties met onze klanten en het voldoen aan hun behoeften, terwijl ze alle normen overtreffen. We streven ernaar om superieure diensten aan te bieden. Een begeleiding van A tot Z en waar iedereen mee kan aan werken.

emporia 4

Hoe gaan wij te werk

Wij optimaliseren je energieverbruik d.m.v. eventuele aanpassingen van je interne elektriciteitsnetwerk. Dit is instant controleerbaar in de app dankzij Emporia Energy

FASE 1

FASE 2

Wij analyseren op termijn je volledig verbruik. De app levert al na één maand de eerste transparante en overzichtelijke data d.m.v. cijfers en grafieken.

Na twaalf maanden heb je een volledig beeld van je jaarlijks verbruik. Er zijn geen voorwaarden voor de installatie van de energiemonitor, zowel analoge als digitale meters komen in aanmerking. Wij vragen een goede foto van de zekeringskast met een detail van de kringen voor de offerte van de monitor (eenfasige- of meerfasige kringen). Er is geen risico op interactie met de bestaande installatie of domotica. Bijkomende tussenstap is een eenvoudige meting van de hoofdkring (basispakket).

Wordt baas over je energiebronnen.
Eens de bestaande installatie geoptimaliseerd is, adviseren we indien gewenst naar bijkomende installaties voor het opwekken van de eigen energie: zonnepanelen, lichtpanelen, warmtepomp, zonneboiler, laadstation voor je EV, windmolen enz. Je kiest voor reductie van je verbruik of een volledige off-grid-stroomvoorziening.


WEETJE: bij een black out beschik je enkel over je eigen opgewekte energie mits de installatie van een sinus omvormer.. Je krijgt als klant van EC-Energy regelmatig updates om deel te nemen aan een groepsaankoop (bijdrage abonnement per maand).

FASE 4

FASE 3

De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt. Het klinkt cliché maar het werkt.
EC-Energy maakt je bewust van je sluimerverbruik, gewoontegebruik, onbewuste verspilling. En een capaciteitstarief verhoogt nog eens de urgentie van het “meten is weten”.

Een betrouwbare partner

We zijn al meer dan twintig jaar actief in de energiesector en zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige afwerking, concurrerende prijzen en geen verrassingen op de bouwplaats.


Het bouwen van off-grid in een nieuw huis of het renoveren van een bestaande woning, ons doel is om uw ervaring stress- en energievrij te maken.